Een Agora verwijst naar een marktplein in Oud-Griekse steden, waar mensen samenkomen om te ontspannen, de laatste nieuwtjes uit te wisselen en aan politiek te doen. Het is, in de Romeinse tijd, dé plek waar het sociale leven zich afspeelt. 

Anno 2018 hebben mensen nog steeds behoefte aan ontspanning. Een gezellig samenkomen onder het genot van een hapje, drankje en muziek- of cabaretvoorstelling. Het Agora Theater, gevestigd in d’n Bogerd in Druten, heeft al dit moois te bieden. Het is een ontmoetingsplek voor jong en oud én voor ondernemers.

Gemoedelijke sfeer

Het Agora Theater biedt een afwisselend programma van muziek, cabaret en kindervoorstellingen. Jaarlijks worden er rond de 65 voorstellingen geprogrammeerd. In het kleinschalige, gemoedelijke theater met ‘slechts’ 200 zitplaatsen zijn de gasten nog echt gast. De Drutense Lenie Ratelband (60), verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het theater, zorgt er samen met vele vrijwilligers voor dat de gasten het naar hun zin hebben. Lenie: “We vinden het belangrijk om iedereen persoonlijk welkom te heten en na afloop weer gedag te zeggen. Ook denken we graag mee over maatwerk arrangementen voor groepen.”

Zakelijke mogelijkheden

Het Agora Theater is een tip voor een leuke avond uit met vrienden, familie, collega’s of zakenrelaties. Lenie: “Veel mensen denken dat wij onderdeel zijn van d’n Bogerd, maar wij huren enkel een zaal en kantoorruimte. Wij maken echter wel gebruik van elkaars faciliteiten. Door deze gouden combi zijn er zakelijk veel mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een zakendiner of ander bedrijfsetentje in D’n Bogerd, met aansluitend een voorstelling en na afloop een hapje en drankje.”

Theater in Maas en Waal

Het Agora Theater is in 1986 opgericht door Thijs Vos, in de aula van een voormalige basisschool aan de Margrietstraat in Druten. Lenie kwam in 2002 als vrijwilligster bij het theater te werken en in 2006 heeft ze een vaste aanstelling gekregen. Samen met een team van bestuursleden, o.l.v. voorzitter Jan Uitdehaag en 85 vrijwilligers zorgt Lenie ervoor dat het Drutense theater op de kaart wordt gezet in de regio Maas en Waal en omstreken.

Lenie: “Ik heb door mijn werk weinig vrije tijd, maar dat komt omdat ik bij elke voorstelling aanwezig wil zijn. Ik word gelukkig als de bezetting van de zaal goed is, de mensen blij naar huis gaan, het een goede voorstelling is geweest en de artiest ook een fijne avond heeft gehad.”

Op de vraag wat Lenie de komende maanden gaat doen, als het theaterseizoen ten einde is, antwoordt de gepassioneerde workaholic stellig: “Kijken bij andere theaters, om te ontdekken of het nog beter kan.” Oké, voor een goed boek maakt ze ook wel tijd!

Programma 2018/2019

Bekijk hier het programma.

Of klik op onderstaande brochure.

Meer weten?

Wilt u weten wat het Agora Theater voor u of uw bedrijf kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met Lenie Ratelband, tel 0487-515779, info@agoratheater.nl. Of loop eens binnen bij het kantoor op de 1e verdieping van d’n Bogerd in Druten.

www.agoratheater.nl