Op dinsdag 14 maart 2016 werden de winnaars van de TechniShow Innovatie Awards 2016 bekendgemaakt. De hoofdprijs ging naar Romias B.V., die met de robotbesturing Romias-MI de Platina TechniShow Innovatie Award 2016 in de wacht sleepte. De Gouden Award ging naar Tuwi Nederland B.V. voor de Schröder Powerbend en de Zilveren Award is gewonnen door Exner Ingenieurstechniek B.V. met het automatisch robotprogrammeersysteem die tevens de Made in Holland Award in de wacht sleepte.

Het automatische robotprogrammeersysteem van Exner is volgens de jury onderscheidend en bovendien goed inzetbaar voor de automatisering van enkelstuksfabricage. Zeker in de staalbouw is automatisering een stevige opgave. Het systeem biedt hiervoor oplossingen: de combinatie van scannen met een lasercamera en vervolgens het genereren van een programma voor de robot is vernieuwend.

Op dinsdag 14 maart 2016 werd ook de Made in Holland Award 2016 uitgereikt. De prijs ging naar Exner Ingenieurstechniek B.V. met het automatisch robotprogrammeersysteem die tevens de Zilveren Innovatie Award 2016 heeft gewonnen.

Made in Holland:
Om innovatieve producten uit ons eigen land in de schijnwerpers te zetten, is de Made in Holland Award in het leven geroepen. Hierbij beoordeelt de jury, samengesteld uit de juryleden van zowel de TechniShow Innovatie Awards als de ESEF Awards, inzendingen op de ondernemersdrive, de promotiewaarde voor de maakindustrie in Nederland en het export- en business potential.

Zie verdere info:
http://www.technishow.nl/nl-NL/Exposant/Awards/Winnaars-2016.aspx