Foto: Hans Barten, Tekst: Suzan van Heck

Isoleren terwijl men op een trapje staat is passé. Zelfs op kleine hoogte moet tegenwoordig verplicht met steigers gewerkt worden. Deze toenemende veiligheidsnormen maken dat isolatiebedrijven steeds vaker steigerbouwers moeten inhuren. Voor Isolatiebedrijf Franssen en Philipse Steigerbouw was dat een goede reden om de handen ineen te slaan. Sinds 1 januari van dit jaar hebben de eigenaren Remon Franssen en Bennie Philipse samen het bedrijf EDS steigerbouw opgericht. Niet alleen spelen ze hiermee in op de veranderende markt, ook profiteren ze van de toegang tot elkaars netwerk.

Totaaloplossing voor isolatie en steigerbouw

EDS steigerbouw is een hoogwaardig steigerbouwbedrijf voor montage, demontage, verkoop, verhuur en inspectie van steigerbouw systemen. Remon Franssen: “Door te investeren in een eigen steigerbouwbedrijf, kan Isolatiebedrijf Franssen inspelen op de vraag vanuit de markt. Wij kunnen nu namelijk een totaaloplossing bieden op het gebied van isolatie en steigerbouw.” De filosofie en mentaliteit van beide ondernemers sluiten naadloos bij elkaar aan. Bennie Philipse: “Wij staan voor kwalitatief werk afleveren en klantgerichtheid. We deinzen nergens voor terug, kan niet bestaat niet!”

Nieuwe markten aanboren

Isolatiebedrijf Franssen heeft een groot netwerk ik de industrie, scheepsbouw, offshore en utiliteitsbouw. Philipse Steigerbouw was tot voor kort vooral actief in de bouw. Bennie Philipse: “Nu we toegang hebben tot elkaars netwerk, liggen er heel veel nieuwe kansen in het verschiet. Ik verwacht dan ook op korte termijn een enorme groei.” Beide ondernemers zien de toekomst erg positief. Er wordt zelfs al over een mogelijke verhuizing naar een nieuwe locatie nagedacht.

Gerenommeerde opdrachtgevers

EDS steigerbouw werkt momenteel aan diverse grote opdrachten van gerenommeerde opdrachtgevers. Zo mag het bedrijf voor bouwconcern VolkerWessels 75.000m2 steigerwerk monteren en demonteren. Willems Constructie heeft de opdracht gegeven, om de opbouw van een superjacht van Heesen Yachts in Oss te voorzien van steigers. En voor scheepsbouwbedrijf De Gerlien van Tiem is er een opdracht om in het ruim van een tanker een compleet bordes te bouwen voor scheepsreparatiewerken.

Voor meer informatie:
Bennie Philipse
Tel. 0487 – 522869
Remon Franssen
Tel. 0487 – 510716
info@eds-steigerbouw.nl
www.eds-steigerbouw.nl