Foto: Norbert bij een ruimtevaartmodule

Onlangs is het ledenbestand van de OVD uitgebreid met een nieuw technisch lid: Van Kerkhof Techniek uit Puiflijk. Norbert van Kerkhof (39) heeft zijn werktuigbouwkundig ingenieursbureau in april jl. opgericht. De enthousiaste ondernemer bruist van de ideeën en richt zich op de typische ‘maakbedrijven’ in de regio Maas en Waal. De OVD ging langs voor een interview.

Wie is Norbert van Kerkhof?

Ik ben Norbert van Kerkhof, 39 jaar, en ik woon samen met mijn vrouw en twee zoontjes in Puiflijk. Als engineer ontwikkel ik onderdelen voor machines, waarbij ik gebruikmaak van 3D ontwerpen. Mijn grote passie is het werken met nieuwe materialen zoals de composieten carbon, glasvezel en aramide/kevlar. In mijn vrije tijd rijd ik graag motor en ben ik voorzitter van de technologie groep carbon-composites.nl.

Wat is je achtergrond?

Ik heb HTS werktuigbouwkunde gestudeerd en ben ooit begonnen als tekenaar. Daarna heb ik bij verschillende machinebouwers gewerkt als project engineer, quality engineer en manager operations. Voorbeelden van bedrijven waar ik gewerkt heb zijn o.a. Lamers High Tech Systems in Nijmegen en Machinefabriek Mogema in ‘t Harde. Begin dit jaar heb ik de knoop doorgehakt om voor mezelf te beginnen en in april heb ik Van Kerkhof Techniek opgericht.

Wat zijn de voornaamste bedrijfsactiviteiten en wat maakt jou onderscheidend?

Ik optimaliseer onderdelen van machines in gewicht en sterkte door toepassing van vezelversterkte kunststoffen. Bestaande onderdelen  worden vervangen door kunststof onderdelen die vele malen lichter en sterker zijn. Dit heeft een flinke energiebesparing tot gevolg voor het bedrijf. Bijvoorbeeld, stel dat een oplegger van een vrachtwagen 7000 kg is en ik vervang deze oplegger door een carbon oplegger van 4000 kg, dan bespaar je bijna 50% in gewicht. Je kunt je indenken dat het brandstofverbruik hierdoor ook een stuk lager wordt. Hetzelfde geldt voor een productiemachine; als je de machine arm vervangt door een lichtere variant dan bespaart dat behoorlijk wat energie.

Waarom ben je lid geworden van de OVD?

Het lijkt mij leuk om iets te mogen betekenen voor regionale (productie)bedrijven en dan met name op het gebied van kleinere projecten. Ik wil graag het gat opvullen tussen tekenaars en grote ingenieursbureaus. Als startende ondernemer moet ik veel netwerken; ik heb veel ideeën en wil graag in contact komen met andere ondernemers. Daarom ben ik lid geworden van de OVD.

 

Van Kerkhof Techniek
Hosterd 49A
6655 AE Puiflijk
06-43554146
info@vankerkhoftechniek.nl
www.vankerkhoftechniek.nl