Op vrijdag 4 oktober was het jaarlijkse uitje van de OVD voor de leden en hun partners. Het uitje ging dit jaar naar Venlo en omstreken en was, ondanks het regenachtige weer, een groot succes. De deelnemers hebben genoten.

Tomaten en komkommers

Het uitje begon met een bezoek aan van Lipzig Tuinderijen in Horst, waar we gastvrij werden ontvangen en twee presentaties over de tuinbouw sector kregen. De eerste presentatie was van Ton Janssen, de man achter de Tasty Tom, die ons vertelde hoe hij de Duitse consument weer vertrouwen kon geven in de Nederlandse tomaten. De eigenaar van Lipzig vertelde over de teelt van komkommers, waarbij de nadruk lag op het  duurzame gebruik van aardwarmte voor het verwarmen van zijn kassen en de ecologische bestrijding van schadelijke insecten. Het bezoek werd afgesloten met een bezoek aan het uitgebreide kassencomplex.

Stadswandeling en bierproeverij

Vervolgens bezochten we de oude stad Venlo waar we allereerst een uitgebreide lunch in het sfeervolle café “De Keulse Kar” nuttigden. Het centrum van Venlo werd onder leiding van een deskundige gids verkend. De hoogtepunten waren de herinneringen aan het bezoek van keizer Napoleon aan de stad in 1804, het gemeentehuis in Renaissance stijl en enkele 17e eeuwse panden.

Het laatste onderdeel van het uitje was een bezoek aan de Bierbrouwerij Hertog Jan in Arcen. Het proces van bierbrouwen werd op ludieke wijze door een zeer onderhoudende rondleiding aan ons geopenbaard. Uiteraard eindigde deze rondleiding in het proeven van de diverse biersoorten, waarbij ook iedereen genoot van een buffet dat geheel in het teken van het Oktoberfeest stond.

Voldaan gingen we terug naar huis met de bekende “disco-bus”. De bus deed al snel zijn naam eer aan en door een mix van Nederlandse en Duitse schlager hits zat de stemming er al snel in.

De sfeervolle terugtocht vormde het sluitstuk van een uiterst geslaagd dag.

De foto’s staan online en zijn hier te bezichtigen.