Foto: Caitlin Sas

Een groenteboer is hij al lang niet meer. Jan Willem Tijssen vindt zichzelf meer een ondernemer, een strever, die altijd op zoek is naar kansen en vernieuwing. Hij rekent af met het eeuwige geklaag van collega’s. Creatief zijn, innoveren, inspelen op een snel veranderende markt. Die factoren bepalen volgens hem het succes van een onderneming. “Als ik het gevoel heb dat de markt behoefte heeft aan (blauwe) sla, zal ik hier direct op inspelen.” Samen met zijn vrouw Marie-Jose en compagnon Bob van den Hark staat hij al 26 jaar aan het hoofd van Tijssen uw Vers-specialist in Puiflijk.

Hoogwaardige versproducten

Wekelijks worden er 3500 maaltijden, 500 liter soep, 1000 verse toetjes en tientallen maaltijdsalades en rauwkosten geproduceerd. Binnenkort worden hier nog smoothies aan toegevoegd. De producten worden verkocht in de eigen winkel of geleverd bij de klant.  Jan Willem: “We willen ons onderscheiden door versproducten van hoge kwaliteit. Er wordt uitsluitend gewerkt met de beste ingrediënten.”

Seniorenservice

Het klantenbestand van Tijssen varieert van gezinnen tot alleenstaanden en senioren. Voor deze laatste groep heeft Jan Willem een speciale seniorenservice opgezet. Met bestellijsten geven de senioren door wat ze willen eten en wekelijks wordt het vers aan huis geleverd. Jan Willem: “De bestellingen worden bezorgd door gepensioneerden. Zij vinden het geweldig om de maaltijden te bezorgen en ze spreken dezelfde taal als de klant. Dat wordt als heel prettig ervaren.”

Kookstudio

Naast het productiebedrijf, de verswinkel en de bezorgservice is er Kookstudio Hof van Puiflijk. In deze kookstudio, die boven de winkel is gevestigd, worden proeverijen en kooklessen gegeven aan particulieren en bedrijven. Ook kan de ruimte gehuurd worden door groepen die zelfstandig willen kokkerellen.

Werkfruit en overwerkmaaltijden

Bedrijven behoren ook tot de klantenkring van Tijssen uw Vers-specialist. Bij een groeiende groep ondernemers wordt werkfruit geleverd. Jan Willem: “We leveren fruit, soep en zelfs (overwerk)maaltijden. Geen vette hap maar gezonde voeding. Werknemers waarderen het enorm als hun werknemer werkfruit aan hen verstrekt. Andersom houdt het de werknemers gezonder en daar profiteert de werkgever weer van. Zo slaan we twee vliegen in één klap.”

Toekomst

Jan Willem: “Momenteel wordt er achter de schermen hard gewerkt aan een nieuw concept. Wat dat is wil ik nog niet zeggen, maar het gaat iets unieks worden in de regio. Ik wil graag de beste zijn én blijven. Inspelen op kansen, zelfs als dit het verkopen van bijvoorbeeld (blauwe) sla betekent. Want uiteindelijk gaat het erom waar de klant behoefte aan heeft, niet waar ik behoefte aan heb. Dat zouden meer ondernemers moeten inzien.”

Tijssen uw Vers-specialist  en Hof van Puiflijk
Kerkstraat 28
6655 KB Puiflijk

0487 51 66 64
www.agftijssen.nl
www.hofvanpuiflijk.nl