Op vrijdag 15 juni 2018 vond het jaarlijkse uitje van de OVD plaats. De bestemming was dit jaar de belangrijke havenstad Rotterdam die één van de belangrijkste steunpilaren van de Nederlandse economie is.

Op deze zonovergoten dag bezochten we allereerst de Van Nelle fabriek die vanwege zijn unieke architectuur op de Unesco Wereld erfgoedlijst staat. Vanaf een afstand konden we een goede indruk krijgen van dit indrukwekkend en baanbrekend industrieel complex uit de jaren twintig van de vorige eeuw.

De volgende stop was de bekende Euromast waar vandaan we genoten van een schitterend uitzicht over de Maasstad en de haven faciliteiten.

Na een goed verzorgde lunch in de Euromast stond het verkennen van de Rotterdamse haven via de Spido op het programma. Zeer indrukwekkend was een schip waarmee een olieplatvorm op zee kan worden geïnstalleerd, een waar toonbeeld van Nederlandse High-Tech.

Na deze rondvaart werden we opgewacht door twee deskundige rondleiders die ons de architectuur van deze dynamische stad lieten zien. Vooral het contrast tussen het nieuwe en oude Rotterdam langs de zogenaamde brandgrens, was indrukwekkend. Via de bekende Kubuswoningen en de nieuwe Markthal sloten we de dag af bij restaurant Mooi waar goed voor de inwendige mens werd gezorgd.

Na het bezoek aan Rotterdam, deze stad is zeker een reis waard, vertrokken we met onze Disco-bus richting Druten en maakten er op de terugreis nog een leuk feestje van.

Iedereen kan terug zien op een zeer geslaagde dag.

Bekijk alle foto’s