OVD - ONDERNEMERS VERENIGING DRUTEN

Nieuws

OVD Algemene Ledenvergadering. 

Op woensdagavond 26 april vindt op een schitterende locatie aan het water in Druten de Algemene Ledenvergadering plaats.

In de Metropole, een vracht-automuseum waar klassieke, vintage en exclusieve automobielen zijn tentoongesteld, organiseren we een rondleiding. Voor liefhebbers van klassiekers is het een eldorado van de meest exclusieve automobielen ter wereld. Naast auto’s zijn er ook vrachtwagens en motoren te bezichtigen.

Het programma ziet er als volgt uit:
19.00 uur: Ontvangst
19.15 uur: Rondleiding museum
20.15 uur: Algemene Ledenvergadering
21.15 uur: Borrel
23.00 uur: Afsluiting 

Locatieadres:
Metropole
Meubellaan 1, 6651 KV Druten
www.metropoledruten.nl

Aanmelden:
Alle leden hebben een mail ontvangen. Geen mail ontvangen?
Meld je nog snel aan en stuur een mail naar: eventmgr@ovd-druten.nl
Een week voorafgaand ontvang je de agenda van de ALV.

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur
Johan Wiersma
M 0610901500

Verhuizing OVD kantoor. 

Het OVD kantoor is intern verhuist in de Bogerd. Het kantoor is groter geworden en kan u zo nog beter van dienst zijn op de vrijdag van 08.30 tot 10.30 uur.
Contact: secretaris@ovd-druten.nl 
Adres: Heemstraweg 53, 6651 KH  DRUTEN
Tel: 06 22 74 60 73
E: info@ovd-druten.nl

OVD lanceert nieuwe website, huisstijl en logo. 


Ondernemersvereniging Druten (OVD) heeft in 2022 haar website (www.ovd-druten.nl), huisstijl en een nieuw logo gelanceerd.

De OVD bestond 70 jaar en dat was aanleiding voor een facelift van de communicatie-uitingen van de vereniging. Deze facelift heeft betrekking op de zichtbaarheid te weten de website, huisstijl en het logo.

De oude website was qua vormgeving en technologie sterk verouderd en aan vervanging toe want voldeed niet aan de gebruiksvriendelijkheid die tegenwoordig aan internetsites worden gesteld.

Het bestuur beseft dat de website een steeds belangrijkere rol als visitekaartje van verenigingen speelt en heeft grafisch ontwerper Frank van Summeren (Webdesignerdruten.nl) de opdracht gegeven om een nieuwe website die voldoet aan de huidige eisen, en een nieuwe huisstijl, waaronder een nieuw logo, te ontwerpen.

Het oude logo verwees naar traditionele productietechnieken (via een tandwiel) in retrokleuren (bruin en oranje).
Het nieuwe logo in frisse kleuren symboliseert de verbindende rol die de OVD binnen de lokale gemeenschap wil spelen tegen de achtergrond van regionale verscheidenheid van alle dorpen in onze gemeente. Het nieuwe logo staat uiteraard ook op de nieuwe versie van de bekende OVD kadobonnen.
De OVD websites zijn operationeel waardoor het OVD-bestuur belangstellenden en leden weer op een goede wijze kan informeren.

2021: Tussen hoop en vrees. 

Het jaar 2021 nadert zijn einde. De tijd van gezelligheid met onze naasten zal ook dit jaar weer in het teken van Covid-19 met allerlei beperkingen staan.

2021 zal de geschiedenis in gaan als het tweede jaar van de Covid-pandemie waarbij het dagelijkse leven weer langzaam op gang kwam. De beperking werden grotendeels opgeheven waardoor de OVD in staat was om enkele ledenactiviteiten te organiseren. Deze bijeenkomsten waren weer vanouds gezellig en iedereen was blij elkaar weer te ontmoeten.
 
Het elkaar weer ontmoeten leidde het succesvol ondernemen van diverse initiatieven. Een belangrijke succes was binnen halen van een omvangrijke subsidie in kader van het project Nederland Leert Door Sectoraal Maatwerk door de OVD en OMW. Dit project betreft het aanbieden van arbeidsmarkt gerelateerde trainingen en scholingen voor belangstellenden. Een ander geweldig initiatief was het Winter Village project dat het centrum van Druten tijdens de december maanden in een schitterend winter paradijs zou omtoveren.

Het hernieuwde enthousiasme liep echter na de zomer weer snel deuken op. De toenemende besmettingscijfers leidden tot een grote druk op de gezondheidszorg en  zorgden al snel tot verhitte maatschappelijke discussies over prioriteiten binnen de gezondheidszorg en de invoering van de G3 en G2 samenleving. Gelukkig kon de OVD in november nog een zeer succesvolle BHV training voor haar leden in de accommodatie “de Linde” organiseren.
 
De laatste maanden zijn de omstandigheden mede door de opkomst van de nieuwe Covid-19 variant echter zeer snel verslechterd. Allerlei kerstactiviteiten, zoals het Winter Village, maar ook traditionele nieuwjaarsbijeenkomsten moeten worden afgelast. Vanaf 19 december is een harde lockdown ingevoerd die met name de detaillisten en horeca weer zwaar zullen treffen. De OVD wenst deze groepen veel sterkte voor de komende periode en ze zal alles wat in haar vermogen ligt doen om deze groepen blijvend te ondersteunen.
  
Ik wens namens het OVD bestuur alle inwoners van de gemeente Druten fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar toe. Hopelijk brengen de booster campagne ons voldoende veiligheid om binnenkort ons gewone leven weer op te pakken. 

Leon de Jonge
Voorzitter OVD

OVD jaarlijkse traditie

Kerstbomen

De OVD zet ook in dit jaar een jaarlijkse traditie voort om bij de leden in de kerkdorpen kerstbomen te plaatsen.
Dit jaar zijn de bomen geleverd en geplaatst door 'De Vlieren" uit Horssen en 'Van Kerkhof Bloem en Groen' uit Afferden.

Bij onderstaande leden zijn de kerstbomen geplaatst:
• Herckenrath Fietsplaza in Horssen
• Zaal De Linde in Puiflijk
• Vers specialist Tijssen in Puiflijk
• De Tabaksplant in Afferden
• Van Sommeren Elektro in Afferden
• Ben van Elk in Deest heeft de bomen geschonken aan 't Trefpunt in Deest.

Ook sponsort de OVD in samenwerking met de gemeente Druten de volgende bomen:
• Kulturhus de Meent in Afferden
• Dorpshuis 't Trefpunt in Deest
• D'n Bogerd in Druten
• Dorpshuis de Horst in Horssen
• Dorpshuis De Lier in Puiflijk

Medio maart 2022 sluit Zaal de Linde de deuren. In 1989 nam Antoon Mulders, samen met zijn vrouw Miranda, Zaal de Linde van zijn vader over. Tot op heden verzorgen zij samen met hun betrokken personeel met veel plezier en toewijding uw bruiloften, feestjes, partijen en vergaderingen.
De OVD bedankt hen voor het jarenlange lidmaatschap.

Klik op de onderstaande button voor de allerlaatste OVD Nieuwsbrief